ZEEVA nieuws

Zeeuwse Organisatie Van Audio-visuele amateurs

 

ZEEVA voorjurering Regiofestival 2016

Op zaterdag 26 maart heeft in het clubgebouw van Videoclub Zeeuws-Vlaanderen in IJzendijke de voorjurering plaats gehad van het ZEEVA Regiofestival 2016.

Door de jury die bestond uit de Jury voorzitter Henk van de Meeberg en de juryleden Miep Wolff en François Aelbrecht werden 15 films beoordeeld.

 IMGP3207

De juryleden werden bijgestaan door de jurysecretaris Cor Sol. De techniek was in handen van Adri de Bruijne. Nieuw dit jaar was het filmen van het juryberaad door ZEEVA voorzitter Annegien Heij. Tijdens het juryberaad geven de juryleden uitleg over wat zij in de film zien en geven hun mening over de opbouw, geluid en montage van de film. Al met al leerzame informatie voor de maker van de film.

Het Zeeva Regiofestival zal plaatsvinden op dinsdag 19 april in IJzendijke. De films met 75 of meer punten zijn genomineerd voor het NOVA Film Festival op 29 en 30 november in het Posthuis Theater in Heerenveen. Indien geen van de films de 75 punten haalt zal de film met de hoogste score op het NFF vertoond worden.